Piepschuim vormen

Verpakkingsmaterialen of huisisolatie, piepschuim kom je overal tegen

piepschuim vormenHet is prima geschikt om verschillende modellen mee te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan kersthuisjes of modellandschap. Het is licht, goedkoop en gemakkelijk in verwerking. Piepschuim is in elke bouwmarkt in verschillende diktes te verkrijgen. Ook kan je verschillende lagen op elkaar lijmen om verdikkingen te creëren.

Om vormen te snijden uit piepschuim kan je natuurlijk een scherp mes gebruiken. Hier zit echter één nadeel aan. Als je met een mes snijdt worden de zijkanten niet netjes afgezaagd en je krijgt een enorme bolletjes rommel ervan.

Hoe maak je piepschuim vormen?

De beste manier om piepschuim te snijden is een smeltdraad of weerstanddraad te gebruiken. Dit is een dun ijzerdraadje welke je verwarmt door middel van stroom. Door de warmte is het heel gemakkelijk om piepschuim vormen te maken.

Piepschuim vormen allerhande

Piepschuimscnijders

In de hobbyzaak zijn er piepschuimsnijders te koop welke werken op dezelfde manier. Het apparaat werkt met een hete naald of hittedraad waardoor je door het piepschuim snijdt zonder dat je rommel krijgt. Hierin is veel variatie te verkrijgen. Er zijn modellen met wat dikker draad welke in vorm gebogen kunnen worden en dan in die vorm blijven of complete piepschuimsnijdtafels voor grotere projecten. Voor kleinere piepschuim vormen of details kun je volgens onze lezeres Kim beter een ‘Hot Knife’ gebruiken.

Leave a Reply

Back to top