Piepschuim verven

Met piepschuim kan je ontzettend veel leuke dingen maken. Gewoon om te knutselen, of om te gebruiken als decoratie. Er zijn tegenwoordig ook kant en klare piepschuim decoraties te koop, maar zelf maken is leuker en persoonlijker.

Het verven van piepschuim

Om piepschuim te verven kan je verschillende soorten verf gebruiken. Het is wel belangrijk dat je verf op waterbasis gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn acrylverf, muurverf en latexverf. Om te controleren of het om verf op waterbasis gaat kan je altijd even op de verpakking kijken. Staat er op de verpakking dat je de kwast met water schoon kan maken?

Dan gaat het om verf op waterbasis

Bij piepschuim verven krijg je het beste resultaat als je minimaal twee laagjes verf aanbrengt. Voor het aanbrengen van de verf kun je het beste een roller gebruiken voor de grotere stukken en een kwast voor de plekjes waar je moeilijker bij kan.

Kan je hiervoor spuitverf gebruiken?

Het wordt afgeraden om spuitverf te gebruiken op onbehandeld piepschuim. Er zitten namelijk stoffen die het piepschuim kapot maken. Wil je toch spuitverf gebruiken? Bescherm je piepschuim dan door eerst twee laagjes verf op waterbasis aan te brengen.

Leave a Reply

Back to top