Piepschuim platen

Piepschuim platen zijn licht en hebben een isolerende werking

Bovendien is piepschuim waterafstotend, brandvertragend en eenvoudig snijdbaar. Ze worden met name veel toegepast als isolatiemateriaal in woningen, maar ook in kantoren en de industrie. Daarnaast worden ze toegepast in de kunst, door er bijvoorbeeld decoratiestukken van te maken. Piepschuim is volledig te recycleren en kent vele toepassingen.

piepschuim platenMaten

Er zijn veel verschillende maten piepschuim (ook wel polystyreen) platen. Het meest voorkomende is 100x50x3 centimeter bij bouwmarkten. Indien u piepschuim platen koopt, is het niet erg als deze te groot zijn.

Het is eenvoudig om deze platen op maat te snijden. Houd u wel rekening dat wellicht niet alle maten in uw auto passen. Transport kan hierdoor een probleem zijn en vooraf meten is aan te bevelen. Jonas raadt aan om minstens 7cm laadruimte te voorzien langs beide kanten om schade te beperken.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Alle bouwmarkten verkopen piepschuim platen, waardoor de verkrijgbaarheid geen enkel probleem is. Ook zijn de platen relatief goedkoop. Ook online is het goed verkrijgbaar. Houd er rekening mee dat de platen groot zijn en er, ondanks het lage gewicht, er maar een beperkt aantal in uw auto passen.

Leave a Reply

Back to top